Slider
Slider

Programma debat 'Iedereen doet mee'

Met zijn allen staan we op Texel voor een waardevolle, duurzame omgeving, waaraan iedereen een bijdrage levert. Toch kent Texel eigen vraagstukken op gebied van zorgen, wonen, werken en samenleven. Zaken die veel Texelaars raken; die op het eerste gezicht los staan van elkaar, maar waar toch verbanden zijn. In het debat ‘Iedereen doet mee’, op 19 november, kijken we naar die verbanden. Vertegenwoordigers van Texelse bedrijven, organisaties, zorg en politiek gaan met elkaar het gesprek aan: out of the box. En gaan op zoek naar nieuwe ideeën en nieuwe kansen.

Waar en wanneer

  • Maandag 19 november, van 17.00 – 19.00 uur
  • Inloop vanaf 16.30 uur. Napraten doen we tot 20.00 uur.
  • Locatie: Stayokay Texel, Haffelderweg 29 in Den Burg (parkeren bij gemeentehuis)
  • Het debat is vrij toegankelijk

Gespreksleiders: Job Cohen en Tessa van Daalen.

 

Thema's

Deze thema’s komen ter tafel, telkens met andere genodigden.

Ouder worden op Texel

Texel vergrijst. En ontgroent. Is er nu en straks voldoende zorg? Welke keuzes zijn er? Waar liggen nieuwe kansen.

Wonen op Texel

Vind als jongere maar eens (betaalbare!) woonruimte op Texel. Terwijl Texel toch vol stenen staat… Tiny houses, ombouwen van bedrijfsruimtes en scholen, vakantiehuisjes: waar zien we oplossingen?

Samenleven op Texel

Op Texel wonen tientallen voormalige vluchtelingen, nu nieuwe Nederlanders; nieuwe Texelaars! Waar lopen ze tegenaan? Hoe kunnen we ze zó helpen, dat ook zij hun bijdrage kunnen leveren aan de gemeenschap?

Werken op Texel

De Texelse economie draait op volle toeren. En heeft een eigen dynamiek: veel seizoenswerk, veel kleine bedrijfjes en ZZPers. Maar ook: weinig vaste medewerkers, geen opvolging (onbetaalbaar!) voor bijvoorbeeld boerderij, kotter of winkel. Wat te doen, met het oog op de toekomst?

Leer-werkbedrijf De Bolder is initiator van het debat, dat tot stand komt in samenwerking met Zilt & Zakelijk en Stayokay Texel. Ook spelen diverse vertegenwoordigers van Texelse bedrijven, organisaties en politiek een waardevolle rol in het debat.

Adres

Reijer Keijserstraat 8
1791 AX Den Burg - Texel

De Bolder

Leer-werkbedrijf De Bolder begeleidt Texelaars met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan. Ons doel: geen Texelaar valt buiten de boot!

© 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper